11 700 doser vaccin till länet nästa vecka

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem som får första och andra sprutan. Nu kan personer som är 70 år och äldre boka tid för vaccination, informerar Region Örebro län.

– Det är ett stort intresse hos personer som är i den prioriterade åldersgruppen i vårt län. Alla kommer att få vaccin, men det tar några veckor med det antal vaccindoser vi får nu. Det går bra att vänta några dagar med att försöka boka en tid, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län.

På måndag 12 april inför Region Örebro län ett nytt system för planering och bokning av covid-vaccination. Det nås från startsidan på 1177.se och kräver inte någon inloggning i sidans e-tjänster. I det nya systemet går det att boka eller avboka en tid för vaccination utan e-legitimation. Det blir då också möjligt att hjälpa en anhörig eller närstående att boka. Eventuell ombokning av tid kommer att behöva göras via telefon.