De som är 60 år eller äldre erbjuds nu vaccinering

Nu sänker Region Örebro län åldern för vaccination. “De som är 60 år eller äldre/födda 1961 eller tidigare kan därför boka tid för vaccination. Boka gärna via vår webbokning, du når den via startsidan på 1177.se. En stor del av dem som är 65 år och äldre har fått en tid för vaccination. Därför öppnar vi nu upp tidsbokningen för nästa åldersgrupp”, skriver regionen i en information och tillägger:

” I dag kom också besked från Folkhälsomyndigheten om vad som gäller för dem under 65 som blivit vaccinerade med Astra Zeneca. Rekommendationen om att personer som är yngre än 65 år inte bör vaccineras med Astra Zenecas vaccin kvarstår tills vidare. Personer under 65 år som redan har fått en dos av vaccinet bör istället erbjudas en andra dos av så kallade mRNA-vaccin, som PfizerBiontech eller Moderna.

Vården kommer även att åter börja vaccinera sjukvårdspersonal. De som erbjuds vaccination mot covid-19 är sjukvårdspersonal som ofta arbetar nära vårdtagare i minst 15 minuter och på mindre än två meters avstånd. Om det i enskilda fall är oklart om en medarbetare arbetar nära vårdtagare enligt den definitionen rådgör man med sin närmaste chef.

källa: Region Örebro län

De som kan boka tid för vaccination nu är:

– Du som är född 1961 och tidigare

– Du som har hemtjänst eller bor med någon som har hemtjänst.

– Du som arbetar i hemsjukvård eller i hemtjänst.

– Du som är 18 år eller äldre och får stöd enligt LSS eller har personlig assistans.- Du som arbetar på särskilda boenden eller som boendestödjare i kommunen.