Kommuninvest nominerade till miljömålspris – “grön finansiering har i rask takt gått från klarhet till klarhet”

Naturvårdsverket meddelade i dag att örebroföretaget Kommuninvest är en av de nominerade till årets Miljömålspris inom kategorin ”Mod och tempo”. Övriga nominerade i den kategorin är Ragn-Sells och EasyMining samt VA Syd. Finalisterna har tagits fram av Miljömålsprisets jury.

Kommuninvest har valts ut för sitt bidrag till miljömålet begränsad klimatpåverkan.

Miljömålspriset har instiftats av Naturvårdsverket för att uppmärksamma och belöna ambitiöst och framgångsrikt miljöarbete som bidrar till att nå de svenska miljömålen.

I kategorin ”Mod och tempo” premieras en stor eller snabb förändring samt arbete som testar nya vägar att klara miljömålen. Syftet är att visa att en betydande omställning lyckats – att det faktiskt går.

– Vi är mycket glada och hedrade för att ha blivit nominerade. Vår satsning på grön finansiering har i rask takt gått från klarhet till klarhet. Att nu få detta erkännande är ett tydligt tecken på att vi är på rätt väg. Grunden till att vi kommit så långt är det imponerande hållbarhetsarbete som bedrivs inom kommunsektorn. Många kommuner och regioner ligger långt framme i den gröna utvecklingen, säger Tomas Werngren, VD på Kommuninvest.

Årets vinnare av Miljömålspriset presenteras 6 maj på konferensen Miljömålsdagarna.

Läs mer på Naturvårdsverkets hemsida.

Fakta om Kommuninvest:

“Kommuninvest är en kommunal samverkan för effektiv och hållbar finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor, sjukhus m m. Tillsammans får vi bättre lånevillkor än var och en för sig. Sedan starten 1986 har samarbetet sparat miljardbelopp åt medlemmarna i form av lägre räntor. För närvarande är 292 kommuner och regioner medlemmar i denna frivilliga samverkan. Med en balansomslutning på över 525 miljarder kr är Kommuninvest kommunsektorns största kreditgivare och ett av Sveriges tio största kreditinstitut. Huvudkontoret finns i Örebro”.

,