Stort behov av sjuksköterskor i sommar – så mycket betalar Örebro kommun

Behovet av vikarierande sjuksköterskor är fortsatt stort inom Örebro kommun. Därför fortsätter kommunen nu med erbjudandet där man höjer ersättningen för timavlönade sjuksköterskor under perioden 24 juni-15 augusti. I år är ersättningen 400 kronor/timmen. Det motsvarar en månadslön på 66 000 kronor, meddelar arbetsgivaren i en information.

– Det är en fortsatt tuff konkurrensen om sjuksköterskor. Med våra sommarvikariat vill vi erbjuda en möjlighet att fortsätta lära och utvecklas tillsammans med våra medarbetare. Många gånger kan ett vikariat också leda till en tillsvidareanställning inom kommunen. Vi höjer dessutom ersättningen för att locka fler att söka sig till oss under den här perioden, då behovet av vikarierande sjuksköterskor är som störst, berättar Camilla Hofwander, verksamhetschef för Vård- och omsorgsboende.

– Det senaste året har varit extra tufft utifrån den pågående pandemin. Under våren har vi dessutom haft ett intensivt arbete där vi både hanterat smitta och utfört vaccinationer. Vår ordinarie personal har gjort ett fantastiskt arbete, men är så klart också i stort behov av vila och återhämtning. Därför behöver vi hitta sjuksköterskor som kan tänka sig att vikariera oss hos i sommar, säger Tina Hultkrantz, verksamhetschef Hemsjukvården.

källa: Örebro kommun

,