Liten minskning av antalet covidsmittade i länet

Antalet nya fall av covid-19 har minskat i länet de senaste veckorna. Men smittspridningen är fortsatt hög. 1 226 nya fall noterades under vecka 16, en minskning med 240 jämfört med veckan innan.

-Även om smittspridningskurvan viker nedåt är det viktigt att fortsätta hålla i de råd och rekommendationer som gäller. Vi har sett ett väldigt tydligt mönster tidigare, så fort det blir lite bättre, så fort vi ser en vikande smittspridningskurva – ja då finns det en tendens att människor börjar slappna av och vi hamnar i andra diket igen. Även beteendeförändringar smittar, säger Gunlög Rasmussen.

– Jag skulle verkligen vilja uppmana er alla att tänka till inför helgen och välja bort att träffa vänner inomhus. Och att prata med era tonåringar hemma vad man har för planer inför helgen. Och inte bara nu inför helgen utan även framöver kommande veckor att undvika platser där människor samlas, säger Gunlög Rasmussen.