Blir ett digitalt Valborgsfirande vid slottet – här är länkar till evenemanget

I år blir det ett digitalt Valborgsfirande vid Örebro slott. Det är Örebro universitet, Länsstyrelsen i Örebro och Örebro kommun som står som arrangörer.

Här är länkar till firandet:

https://www.oru.se/kalendarium/konserter/distansvalborg/

https://www.facebook.com/events/143684421003385

– Valborgstraditionerna är starka i Örebro och på universitetet. Att få arrangera detta tillsammans med Örebro kommun och Länsstyrelsen är viktigt och vi hoppas verkligen att alla vill vara med i denna manifestation för Örebro och våren, säger Anna-Karin Andershed, prorektor vid Örebro universitet.

Klockan 21.00 den 30 april startar sändningen av valborgsfirandet från slottet. Det bjuds på vårhälsningar, tal, fyrverkerier och sång och musik av Örebro studentsångare under konstnärlig ledning av Fredrik Berglund.

– För många är det en tradition att fira valborg vid Örebro slott. Men i år kan du, var du än befinner dig i länet, ta både firandet och slottet hem till dig. Digitalt ger också vårkänsla, säger landshövding Maria Larsson.

– I en tid då gemensamma upplevelser och möten mellan människor har blivit en bristvara behöver vi mer än någonsin känna oss som en del av en helhet. Som ett samhälle. Det är ett fint initiativ som tas och som verkligen gör att vi som lever här får energi att kämpa vidare i pandemins spår, samtidigt som vi välkomnar en efterlängtad vår, säger Kenneth Handberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Örebro kommun.

källa/ foto: Örebro universitet