KIF Örebro får 200 000 för ungdomssatsning – “välutbildade tränare ger välutbildade spelare”

Certifieringen av damelitfotbollsklubbarnas ungdomsverksamheter är klar och det står klart att det framför allt är tränarnas utbildningsnivå som de senaste åren ökat kraftigt. Certifieringen ligger också till grund för de fyra miljoner kronor som nu fördelas till klubbarna. Allsvenska KIF Örebro får 200 000 kronor av totalsumman.
– Välutbildade tränare ger välutbildade spelare, säger Elitfotboll Dams sportchef Stefan Alvén.

Elitfotboll Dam (EFD) och Svenska Spel jobbar tillsammans för att utveckla svensk damfotboll. En viktig del i det arbetet är att låta elitklubbarna certifiera sina ungdomsverksamheter. Årets certifiering avseende 2020 års verksamhet visar att svensk elitfotboll på damsidan tar ytterligare steg i rätt riktning.

I certifieringen tas flera olika delar av klubbarnas ungdomsverksamhet upp, bland annat tränarnas utbildningsnivå som har ökat kraftigt de senaste åren.

– Elitklubbarna har insett värdet av att ha hög kvalitet på sina barn- och ungdomstränare. Välutbildade tränare ger välutbildade spelare, menar EFD:s sportchef Stefan Alvén.