Nu kan föreningar söka pengar för sommaraktiviteter – max 47 000 kronor

“Nu kan föreningar och organisationer i Örebro kommun söka ett tillfälligt bidrag för att kunna erbjuda sommaraktiviteter 2021. I och med rådande coronaläge kommer fler att semestra hemma i Örebro. Därför vill Örebro kommun tillsammans med ideella föreningar och organisationer skapa möjligheter för örebroarna att delta i meningsfulla aktiviteter i sommar”, skriver kommunen i en information.

Som en del i detta kan nu föreningar och organisationer söka ett tillfälligt bidrag för att täcka omkostnader för att kunna genomföra sommaraktiviteter för örebroarna. Den maximala summan som kan sökas är ett prisbasbelopp som motsvarar 47 600 kronor. Örebro kommun kommer att göra en prioritering med hänsyn till spridning mellan målgrupper, geografi och tillgänglighet. Sista ansökningsdag är 23 maj.

– I dessa tider är krafterna inom föreningsverksamheten väldigt viktiga att tillvarata för att möjliggöra livskvalitet och en stärkt folkhälsa. Det känns bra att vi tillsammans, även denna sommar, kan hjälpas åt att skapa en minnesvärd sommar på hemmaplan för alla örebroare. Samtidigt är det inte över än och vi måste tillsammans hjälpas åt att begränsa smittspridningen, säger Eva Håkansson, kommundirektör.

källa/foto: Örebro kommun/arkivbild

,