Ny bok om konsten på Karro

Efter ett drygt års intensivt arbete är boken om konstverken på Karolinska skolan klar för tryckning. Det är en inbunden bok på 140 sidor och en upplaga på 800 exemplar.

“Vi som jobbat med boken är både nöjda och stolta över vad vi åstadkommit. Bokens redaktion har varit journalisten Pehr Termenius, redaktör och textförfattare, konstvetaren Staffan Wikstedt, textförfattare, före detta karrorektorn Lasse Hallmén, fotograf , och Björn Zötterman,
ekonomiansvarig. Författaren Carl Anders Lindsten har medverkat med ett kapitel om skolas museum, ett av Karros värdefullaste konstverk”, berättar Lasse Hallmén.

Bokutgivningen har möjliggjorts genom donationer från Sällskapens cirka 250 medlemmar, som skänkt alltifrån några hundralappar upp till 10 000 kronor.

Sällskapen Karolinare är två kamratföreningar för tidigare elever och personer med anknytning till Karolinska gymnasiet, som finns i Örebro och i Stockholm. Örebrosällskapets eldsjäl var Erland Bohlin, räddaren av skolans museum, som för cirka ett och ett halvt år sedan tog initiativ till en bok, som skulle visa upp och berätta om all konst som finns på Karro, synlig och undanställd. Erland avled i mars 2020, men Sällskapen Karolinare beslöt att fullfölja hans bokprojekt och dedicera boken till hans minne.