Elever på örebroskolor ska hjälpa till att städa staden

63 av Örebro kommuns förskolor och skolor kommer delta i Skräpplockardagarna som hålls 8–16 maj. Kommunen samarbetar även med Städa Sverige som via lokala sponsorer har engagerat ett 20-tal föreningar. Dessutom har ett antal privatpersoner anmält sig via Håll Sverige rent.

– Örebro skräpplockardagar är en samordnad insats under en vecka för att visa på den samlade kraften i att hålla Örebro rent. Detta är en årlig kampanj som Håll Sverige rent ordnar där vi hakar på med lite lokala aktiviteter. Under pandemin har det handlat om att uppmuntra utvalda föreningar att skapa egna plockningar, säger Andreas Sävenstrand, miljöstrateg på Örebro kommun.

– Det är oerhört kul att se så många engagera sig i detta arbete, men samtidigt bekymmersamt att så mycket skräp slängs på fel ställen. Skräpet förstör inte bara upplevelsen av en plats, det är även direkt farligt för djur och natur i många fall. Därför vill jag uppmana alla som skräpar ner att förändra sitt agerande och såklart tacka alla er som hjälper till och städar upp. Vi vill såklart ha ett rent Örebro utan skräp där det inte ska vara, säger Jimmy Nordengren (C), ordförande i Kommunstyrelsens utskott för hållbar utveckling.

,