Örebro får toppbetyg för sin stadsplanering – “utvecklas i en positiv riktning”

Örebroarna ger sin stad toppbetyg i Samhällsbarometern 2021, en undersökning som visar hur invånarna i landets tolv största kommuner upplever sin stad kopplat till stadsplanering, hållbarhet och digitalisering. Hela 97 procent tycker att stadsplaneringen bidrar till lyckliga invånare och 85 procent av Örebroarna skulle rekommendera andra att bosätta sig i kommunen.

Enligt undersökningen upplever invånarna i Örebro att det finns en bra blandning av olika typer av bostäder, att nya bostadsområden och stadsdelar bidrar positivt till stadens utveckling samt att staden utvecklas i en positiv riktning.

– Om örebroaren känner en lycka av hur staden utformas, då har vi verkligen lyckats i vårt uppdrag, säger Erik Blohm, stadsbyggnadschef, Örebro kommun.

– Vårt uppdrag handlar om att skapa attraktiva miljöer för de som bor, verkar och upplever Örebro kommun. Det här är ett fint kvitto på att det vi gör uppskattas av dem vi finns till för, säger Petra Åhlund, t.f. stadsbyggnadschef, Örebro kommun.

källa/foto: Örebro kommun/arkivbild Jernhusen

,