Universitetet lanserar crowdfunding för att stödja innovationer

ORU Innovation och Örebro universitet lanserar crowdfunding som ett nytt verktyg för att finansiera idéer och innovationer från forskare och studenter. – Ett nytt, kreativt verktyg för att engagera fler i de många innovationer som kommer ur Örebro universitet, säger Anna Ragén, vd för Örebro universitet Holding.

Via en app, specialdesignad och anpassad för universitetets innovationer och projekt, kan vem som helst bidra till finansieringen av framtidens lösningar och göra en insats i att omvandla kunskap och kompetens till nyttiggörande i samhället.

– Vi ser hur många konstruktiva idéer och projekt som kommer från innovativa studenter och forskare vid universitetet. Via ORU Innovations crowdfunding får vi ett nytt verktyg där alla kan hjälpa till med en gräsrotsfinansiering av projekt för det gemensammas bästa, säger Anna Ragén, vd för ORU Holding.