Nu inleds fas 4 av vaccineringen – födda 1966 och tidigare kan boka tid

Under vecka 20 vaccinerar Region Örebro län med 12 200 doser vaccin. Nu inleds fas fyra och personer som är födda 1966 och tidigare kan boka tid för vaccination. Vaccinationen kommer även i fas fyra att erbjudas i åldersordning med de som är äldst först, meddelar Region Örebro län.

Under vecka 20 kommer Region Örebro län att vaccinera med 12 200 doser vaccin. Nu är det personer som är födda 1966 och tidigare som kan boka tid för vaccination. Vaccindoserna fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Under veckan är det många som ska ha sin andra dos vaccin, vilket betyder att det är begränsat med nya tider att boka.

– Nu inleder vi fas fyra med hela den vuxna befolkningen, alla dem som inte har erbjudits vaccin ännu. Vi kommer att vaccinera även den gruppen i åldersordning och börjar med dem som är äldst, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län.

Eftersom fas fyra är en stor grupp med många människor som vill ha vaccin kan inte alla erbjudas tid samtidigt. Vaccination erbjuds i åldersordning med de äldsta först och sedan nedåt i åldersordning i femårsintervall.