Släppte i 200 kilo regnbåge i Svartån

Nyligen släppte kommunen i samarbete med Sportfiskarna i Örebro ut 200 kil regnbåge vid laxtrappan i Svartån nära Karro. Nu är örebroarna välkomna att fiska i Svartån, hälsar arrangörerna

– Vi släpper ut fisk i Svartån för att möjliggöra ett tillgängligt fiske centralt i Örebro. Fiske är en aktivitet som passar människor i alla åldrar, samtidigt som det är enkelt att hålla avstånd. Nu är alla örebroare välkomna att fiska! Det är fritt laxfiske i Svartån från Karlslunds herrgård och hela vägen ner till mynningen vid Hjälmaren, men för att få fiska krävs att örebroarna följer kommunens regler för fiske, säger John Andersson, fritidskonsulent på Kultur- och fritidsförvaltningen.

– Fiske är en utmärkt aktivitet som når ut till en väldigt bred målgrupp och som passar alla oavsett ålder, kön, etnicitet, funktionsvariationer med flera. Det är dessutom lättillgängligt och gratis. Det känns extra bra att kunna satsa extra på just detta när vi behöver tänka mer hemester även i år, säger Alexandra Royal, vice ordförande i Fritidsnämnden.

Under sensommaren kommer det släppas ut ytterligare 200 kg regnbåge i Svartån.

källa/ foto: Örebro kommun/ Jan Larsson