Många skaffar hund under pandemin – här är det vanligaste hundnamnet i Örebro

Under coronapandemin har rekordmånga svenskar skaffat hund. I Örebro är den vanligaste rasen labrador retriever och det vanligaste namnet Charlie, visar försäkringsbolaget Ifs genomgång av data från Jordbruksverket.

Många har skaffat hund under coronapandemin. Jordbruksverkets statistik visar drygt 75 000 nyregistreringar i hela landet mellan april 2020 och mars 2021. Det är en ökning med 19 procent jämfört med samma period året innan.

I Örebro finns 10 886 registrerade hundar, enligt Jordbruksverket. Sett till befolkningen är det färre än på de flesta andra håll i landet.

Av dessa har 87 namnet Charlie. Det är det vanligaste hundnamnet i kommunen enligt Jordbruksverket, följt av Molly, Doris och Bella.

Taxen på bilden heter Lise.

källa/ foto: If/ arkivbild