Tullängsgymnasiets skolkök fick kommunens miljöpris

Örebro kommuns interna miljöpris 2020 tilldelas Tullängsgymnasiets skolrestaurang för sitt arbete med hållbara måltider. Priset delades ut vid kommunfullmäktige den 19 maj.

Det interna miljöpriset delas varje år ut till en kommunal verksamhet, ett bolag eller en enskild person som bedriver ett framgångsrikt miljöarbete och som kan inspirera andra. Priset består av en check på 50 000 kronor att använda i det fortsatta miljöarbetet.

Vinnare av det interna miljöpriset 2020 blev Tullängsgymnasiets skolrestaurang och kökschef Lena Sjöqvist med personal. De tilldelas priset för sitt arbete med att bygga upp Tullängsgymnasiets restaurang till att idag vara en av Sveriges miljöledande skolrestauranger – med låg klimatpåverkan, hög andel ekologiska varor och ett stort engagemang för sina unga gäster.

– Vi är så glada för priset, säger Lena Sjöqvist kökschef på Tullängsgymnasiets restaurang. Nu ska det bli spännande att se vad eleverna kan ha för idéer kring hur vi ska använda prispengarna.

– Det sker mycket bra miljö- och hållbarhetsarbete i kommunens verksamheter, och i år är vi väldigt glada för att kunna ge priset till Lena och hennes kollegor, säger Jimmy Nordengren (C) kommunalråd och ordförande i juryn. Deras arbete gör skillnad för miljön och inspirerar andra, både lokalt och runt om i landet. De är verkligen värda att uppmärksammas för sitt arbete.

Ur motiveringen
”Lena och hennes kollegor på Tullängsgymnasiets restaurang är med sitt engagemang för skolans elever, miljö och hållbarhet fantastiska ambassadörer, för såväl den moderna skolmaten som Örebro kommuns hållbarhetsarbete i stort. Eller som de beskrevs i White Guide Junior 2020 – en lysande fyr i arbetet för hållbara, inspirerande måltider i offentlig verksamhet.”