Kocken Anders Johnsson fick kommunens miljöpris

Kocken Anders Johnsson utsågs 2020 till Årets Ekokock i Sverige. Nu uppmärksammas han återigen för sitt arbete för mer hållbar matlagning, då han tilldelas Örebro kommuns externa mijöpris.

Utmärkelsen delas ut med följande motivering:

“Anders Johnsson är Örebrokocken som utmanar och tar den lokala och hållbara matupplevelsen till nya nivåer och långt utanför Sveriges gränser. Med en affärsidé som tar ansvar för en hållbar utveckling och med ett tydligt fokus på naturen och lokala råvaror, skapas miljövinster i hela livsmedelskedjan. Anders är med sitt engagemang för lokal samverkan, miljö och hållbarhet en viktig aktör och en inspirerande ambassadör i arbetet för ett hållbart Örebro.”

Varje år delar Örebro kommun ut ett externt och ett internt miljöpris. Det externa priset går till en person, företag eller organisation i Örebro kommun som på ett utmärkande sätt arbetar för miljön, klimatet och en hållbar utveckling.

Miljöpriset delas ut i samarbete med Örebro Hållbarhetsarena. Miljöpriset är ett av priserna som vanligtvis delas ut på Örebrogalan, men uppmärksammas i år på Handelskammarens Promotionmorgon.

– Miljöpriset. Det är superpeppande!! Jag har ju en idé om att göra Örebro lite godare och lyfta fram alla ekologiska råvaror och producenter vi har här i närheten. Då är det såklart kul att jobbet och timmarna man lägger ner uppskattas och att fler och fler förstår vägvalen vi måste ta för att nästa generation också ska få njuta av djur och natur, säger Anders Johnsson.

,