Hanna Järver får Millencolins musikpris

Hanna Järver får Millencolin Music Prize 2020. Hanna är född och uppvuxen i Örebro, detta är något som har präglat hennes låttexter där man kan hitta flera referenser till den tidigare hemstaden. Hennes egenproducerade musik har sedan debuten hyllats av svensk press och resulterat i ett flertal P3-Guld nomineringar, nu senast för albumet “Tusen täta lögner in” som släpptes 2020.

Motivering
Hanna har sedan sin debut gått från klarhet till klarhet med sina träffsäkra texter och egenproducerade musik. Hon har släppt två album och en EP som hyllats av musikkritiker och lyssnarna. Hanna som är född och uppvuxen i Örebro har genom sin musik satt staden på kartan, inte minst med sin EP “Närke”. Med en P3-Guld nominering i kategorin Året Pop för sitt senaste album ”Tusen täta lögner in” visar Hanna att hon hör hemma bland de främsta på den svenska musikscenen.

Millencolin Music Prize
Priset är ett årligt musikpris som instiftades 2006 av Örebro kommun. Millencolin Music Prize ska uppmärksamma och uppmuntra duktiga, engagerade och framgångsrika personer eller grupper inom musikbranschen som har Örebroanknytning.

Prisformuleringen ska ha sin grund i att ”belöna och uppmärksamma person eller grupp med Örebro-anknytning inom musikbranschen som visat stort och förtjänstfullt engagemang i sin utövning, nått visst mått av framgång samt bidragit till att staden Örebro hamnat i rampljuset”.

Jury
Juryn består av Millencolin och en representant från Kultur- och fritidsförvaltningen, Örebro kommun.

foto: Cosmosmusic/ Hannah Nyström