Svenska kyrkan öppnar för gudstjänster med besökare – “behovet av att träffas är stort”

I takt med att restriktionerna lättar, öppnar nu Svenska kyrkan i Örebro upp och bjuder in till fysiska gudstjänster och sommaraktiviteter. “Vi vet att behovet av att träffas är stort” säger tf kyrkoherde Anders Lennartsson.

– Det är jätteviktigt att öppnandet sker ansvarsfullt, säger tf kyrkoherde Anders Lennartsson. Det är ju verkligen inte så att vi kan blåsa på som vanligt. Men efter 1 juni kan vi nu åter ha gudstjänst inomhus för max 50 personer, så länge kyrkan är tillräckligt stor och besökarna har anvisade platser. Flera av våra kyrkor kommer därmed åter att bjuda in till gudstjänst på plats i kyrkan. Det känns jätteskönt, att åter kunna fira gudstjänst i kyrkan är en stor lättnad för många.

– Det är också glädjande att upp till 50 personer nu kan delta vid dop, vigsel och begravning i våra kyrkor. Däremot är det fortfarande 8 personer som gäller om sällskapet vill ses efter ceremonin för exempelvis dopkalas eller minnesstund. Dopkalaset, vigselfesten eller minnesstunden räknas som privata sammankomst, till skillnad från stunden i kyrkan. Vi måste rätta oss efter det.

– Vi ser fram mot att kunna ha olika typer av sommarcaféer runt om i pastoratet. I år kommer vi även ha glass- och sommarcafé på Sollidens kurs- och konferensgård.

Café Nikolai i city har sommaröppet och Komtek kommer att finnas i kyrkparken vid S:t Nicolai kyrka varje fredag under veckorna 26–32.

källa/ foto: Svenska kyrkan Örebro/ Ulla-Carin Ekblom

,