Bridgefestivalen ställer in även i år – “nya tag 2022”

“Efter att ha beaktat det nyligen kungjorda stegvisa öppnandet av det svenska samhället har Svenska Bridgeförbundet fattat beslut om att för andra året i rad ställa in den svenska Bridgefestivalen som skulle ha ägt rum i Örebro under perioden 30 juli – 8 augusti i Conventum Arena”, meddelar arrangören.

“Det är mycket tråkigt att vi återigen tvingas ställa in Bridgeårets största och mest efterlängtade evenemang” säger Svenska Bridgeförbundets ordförande Martin Löfgren i en kommentar.

–  Efter över ett år med pandemi var längtan stor att få träffas och såväl få bedriva vår tankesport live som att få träffa vänner och bekanta vi inte sett på länge. Givet smittoläget och myndigheternas regelverk och rekommendationer fann vi dock att det dessvärre inte är möjligt att anordna ett liveevenemang av Bridgefestivalens storlek.

–  Vi tar nya tag och får sikta in oss på 2022. Datumen för den Bridgefestivalen är 29 juli – 7 augusti, avslutar Löfgren.

Bridgeförbundet erbjuder dock en Onlinefestival där flertalet av de tävlingar som var tänkta till Örebrofestivalen kommer att spelas på digitala plattformar tänkt tidsperiod för det inställda arrangemanget.