Tullängsgymnasiet och Brickebackens skola nominerade till bästa KRAV-restaurang

Sju KRAV-certifierade skolor är nominerade till KRAVs pris Årets hållbara offentliga restaurang. Vinnaren presenteras den 3 november 2021. Tullängsgymnasiet och Brickebackens skola i Örebro är två av de nominerade skolorna.

Tävlingens jury ser till helheten när de bedömer hållbarheten i restaurangerna. KRAV-certifiering är ett av de hållbarhetskriterier som juryn utgår från.

– Vi måste alla bidra till ett mer hållbart samhälle. Därför är det roligt att konstatera att de offentliga köken förstår vilken påverkan maten har på vårt klimat och vår miljö, och att de i så stor utsträckning serverar den bästa maten ur denna aspekt. Och dessutom smakar maten helt fantastiskt, säger Staffan Carlberg, Marknads- och regelutvecklare för Restaurang och storkök på KRAV.

KRAV delar ut priset i samarbete med White Guide Junior, en guide som lyfter fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. En jury har bedömt drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden under året och tittat på måltidsmiljö, smak och näring i maten, hållbarhet, pedagogiskt samarbete, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelserna för eleverna.

De nominerade till Årets hållbara offentliga restaurang 2021:

Byskolan, Lund (KRAV-certifierad 3 stjärnor)
Skogsbackens förskola, Stenungsund (KRAV-certifierad 3 stjärnor)
Brickebackens skola, Örebro (KRAV-certifierad 2 stjärnor)
Tullängsgymnasiet, Örebro (KRAV-certifierad 2 stjärnor)
Bäckaskolan F-6, Gnosjö (KRAV-certifierad 1 stjärna)
Norlandia Förskolor Pärlan, Huddinge (KRAV-certifierad 1 stjärna)
Strandskolan, Tyresö (KRAV-certifierad 1 stjärna)
Naturbruksskolan, Töreboda
Skapaskolan, Huddinge
Svansjöns förskola, Malmö

,