Örebrokompaniets Bike&Bite: Ta en cykeltur – och ät gott utmed vägen

Under de senaste åren har intresset för cykling och lokala matupplevelser ökat lavinartat. I projektet Bike & Bite kombinerar Örebrokompaniet båda dessa trender för att locka ut besökare och örebroare på de vackra cykelvägarna runt Örebro.

Cykellederna går bland annat centralt i Örebro eller med längre utflykter utmed Svartån till Karlslund och Lindbacka bruk. Tant Grön och Lanna bokcafé är andra utflyktsmål längs lederna, tipsar Örebrokompaniet.


– Örebro kommun är en riktigt bra cykelkommun. Därför finns det finns goda förutsättningar för att utveckla besöksmål längs med cykelstråken och marknadsföra upplevelser med cykelturer, säger Sanna Rosell, kommunikatör och destinationsutvecklare på Örebrokompaniet.

En annan växande trend är intresset för mat i allmänhet och det lokalproducerade i synnerhet. Mot bakgrund av detta lanserar Örebrokompaniet nu Bike & Bite, ett projekt som lyfter fram ett antal cykelstråk i Örebro kommun.

– Det handlar både om befintliga leder och helt nya stråk. Dessa kombineras med matupplevelser och kommuniceras via digitala kartor, sociala medier och lokala influencers. Vi har dessutom med en extern aktör som ordnar cykeluthyrning vid ett antal strategiska platser, berättar Sanna Rosell.

källa/ foto: Örebrokompaniet

Läs mer här:

http://www.visitorebro.se/artikel/bike-bite/

,