Planerar för EM på Segersjö – tävlingar med Europas bästa ungdomsryttare

Planeringen inför ungdoms-EM i fälttävlan på Segersjö utanför Örebro pågår för fullt. Mästerskapet kommer att bjuda på Europas bästa ungdomsryttare. Fler och fler detaljer faller på plats inför mästerskapet som hålls 26-29 augusti. Nu presenteras domare, banbyggare och andra officiella funktionärer.

Ordförande för dressyrdomarna i den trestjärniga young rider-klassen är ingen mindre än danska Anne-Mette Binder. Hon är idag förbundskapten för det framgångsrika danska seniorlaget i dressyr, men också internationell fälttävlansdomare som dömt så väl OS som VM och EM. Hon har dessutom dömt alla de stora femstjärniga tävlingarna i fälttävlan, inkluderat legendariska Badminton och Burghley.

– Jag är väldigt glad över att få komma till Segersjö igen. Jag föll direkt för både platsen och atmosfären redan första gången jag var där, när familjen Montgomery precis hade börjat bygga upp tävlingen för många år sedan, säger Anne-Mette Binder.

– Jag har varit där fler gånger sedan dess. Det har varit väldigt intressant och roligt att få följa utvecklingen över åren till den tävlingsplats det är idag. Segersjö har utvecklats till en av Europas bästa två- och trestjärniga tävlingar. Det är verkligen en perfekt miljö för ett mästerskap, menar Anne-Mette Binder.

Hon är minst sagt eftertraktad som både domare och ledare. I helgen som gick var hon huvuddomare på Luhmühlens femstjärniga fälttävlan och i juli leder hon det danska dressyrlaget på medaljjakt i Tokyo. Bland mycket annat.

Eftertraktad är också årets banbyggare på Segersjö – brittiska Eric Winter. Ryttarna på ungdoms-EM kan räkna med en terrängbana i världsklass, designad av banbyggaren bakom bland andra Badminton och Blenheim Palace.

källa: Svenska Ridsportförbundet/arkivbild