Vänta på bussen och spana på stjärnhimlen – nytt väderskydd vid Teaterplan

För att göra Teaterplan i centrala Örebro mer trivsam och tillgänglig har det varit stort fokus på belysning. Taket i ett väderskydd är utrustat med små LED-lampor i formen av en stjärnhimmel, som mjukt lyser upp platsen. Skyddet är utformat som en femhörning och de stora glassektionerna har en dekor som ska påminna om brovalven över ån. Sittplatsen i skydden är utrustat med USB-uttag för mobilladdning. Detta är en plats tänkt för både väntande bussresenärer och för de som bara vill slå sig ned en stund.

Ett flertal bänkar och solsoffor finns också utplacerade vid platsen och de är gjorda av rostfritt stål med sitsar i IROKO-trä och är FSC-märkta. Företaget Team Tejbrant har även fått leverera cykelställen i rostfritt stål, i form av halva cykelhjul med med stag som ska efterlikna ekrar.

foto: Team Tejbrant

,