Lokala kändisar i kampanj för att vi ska hålla avstånd

I sommar startar Örebro kommun Håll avstånd-linjen, en kampanj där örebroprofiler ger stöd och pepp för att vi ska orka hålla avstånd lite till. Allt för att minska smittspridningen av covid-19.

– Nu väntar en sommar med både anpassningar av smittskyddsåtgärder och fortsatta restriktioner med anledning av pandemin och det är viktigt att vi fortsätter hålla avstånd till varandra. Men efter snart 1,5 år med pandemin behöver vi påminna på ett annorlunda sätt. Med hjälp av örebroprofiler vill vi skapa ett lokalt engagemang, där vi tillsammans påminner och uppmuntrar varandra att fortsätta hålla avstånd, säger Margareta Wall, kommunikationsdirektör.

– Jag är med i kampanjen för att jag vet hur lätt det är att glömma. Nu när vi äntligen kan träffas, låt oss göra det på ett säkert sätt. Vi ses ute, vi håller avstånd, vi påminner varandra om att det inte är över än. Det finns fortfarande människor i samhället som vi måste skydda. Det är lätt att känna sig ung och odödlig eller vaccinerad och säker, men restriktionerna finns av en anledning och nu är det viktigt att vi alla hjälps åt och följer dem. Om du ser mig sitta för nära andra sällskap, påminn mig så lovar jag att påminna dig, två meters avstånd. Det här klarar vi! säger Amanda Flack, revyartist och en av örebroprofilerna.

– Det här är rätt okomplicerat egentligen. Antingen fortsätter vi hålla avståndet, vilket faktiskt är ganska enkelt att göra på sommaren, eller så riskerar vi att få en lika tråkig höst i år som vi hade förra året. Därför känns det självklart för mig att vara med och uppmuntra till att hålla avstånd i sommar, säger Markus Lutteman, som är en av örebroprofilerna.

Amanda Flack och Markus Lutteman har sällskap av ett tjugotal örebroprofiler, bland annat Richard Kennet, Dermot Clemenger, Nordin Gerzic och landshövding Maria Larsson.

Kampanjen pågår under perioden 5 juli-31 augusti och syns bland annat i sociala medier och på platser där det finns risk för trängsel, exempelvis i parker och på badplatser.

källa: Örebro kommun

,