Drop in till första dosen vaccin

Smittspridningen minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp vaccinationsmottagningarna för drop in. ”Prova, kom direkt och ha med legitimation, antalet tillgängliga doser avgör för dagen”, säger Inger Nordin Olsson, regional vaccinationssamordnare.

– Då det gäller smittspridningen har den minskat något jämfört med förra veckan. Men det är fortsatt viktigt att följa de rekommendationer som finns. Det handlar framförallt om att undvika trängsel, att stanna hemma vid symtom och att testa sig vid symtom, säger Johanna Furberg, bitr smittskyddsläkare.

– Vi ser att bokningstrycket är lite lågt. Denna vecka finns det gott om vaccindoser, ta vara på tiderna för vaccination med dos 1 nu mitt i sommaren. Passa på att vaccinera dig så får du din andra dos inför att höstens aktiviteter drar igång. Även om man haft covid så behöver man vaccinera sig. Delta-varianten ökar och för att få fullgott skydd mot covid-19 behövs två doser vaccin. Detta är så viktigt för dig och alla, säger Inger Nordin Olsson, regional vaccinationssamordnare.

Regionen utökar aktiviteterna med utåtriktat arbete från varje vaccinationsnod för att främja vaccinationerna. Dessutom öppnar samtliga vaccinationsmottagningar möjligheten till drop in-vaccination för dos 1. Drop in-tiderna är de samma som öppettiderna på mottagningarna och mer information om drop in finns på plats på mottagningarna och på 1177.se.