Här är programmet för minnesstunden i Stadsparken – tal av minister och landshövding

Nu har länsstyrelsen presenterat programmet för minnesceremonin för de nio omkomna efter förra veckans flygolycka vid Örebro flygplats. Det blir tal av bland andra minister Matilda Ernkrans och landshövding Maria Larsson. Martin Almgren kommer att sjunga för publiken i parken. Här följer hela det officiella programmet:

Länsstyrelsen i Örebro län tillsammans med Örebro Fallskärmsklubb, Svenska kyrkan, Örebro kommun och länets övriga kommuner välkomnar till minnesstund i Stadsparken i Örebro vid stora scenen torsdagen den 15 juli klockan 14–15.

Alla arrangörer samt Region Örebro län kommer att flagga på halv stång under minnesstunden för att hedra de omkomna.

-Det är många som nu gemensamt arbetar för att få till en fin och värdig stund där vi får uttrycka vår sorg och hedra de omkomna. Hela samhället ställer upp, säger landshövding Maria Larsson.

Under minnesstunden kommer vi att få lyssna till violinisten Hans Elvkull och altviolinisten Linn Elvkull från Svenska Kammarorkestern, sång av Martin Almgren med ackompanjemang av Jesper Hugosson samt sång av Gunnel Sjöberg med ackompanjemang av Börje Ström. Tal kommer att hållas av landshövding Maria Larsson, minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans, kyrkoherde Johan Svedberg, kommunfullmäktiges ordförande i Örebro kommun Jan Zetterkvist och Jesper Bergstrand från Örebro Fallskärmsklubb.

Sveriges regering representeras av Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Nerikes allehanda kommer att direktsända minnesstunden på deras webbplats. Sändningen är öppen för alla.

600 personer kan delta på plats i Stadsparken. Trots lättnader i pandemirestriktionerna är det viktigt att hålla avstånd och följa funktionärernas instruktioner. Deltagare får gärna ta med sig filtar och stolar då antalet sittplatser är begränsat. Det kan också vara bra att ta med sig vatten om det blir så varmt som väderprognosen visar.

POSOM (Psykosocialt omhändertagande) kommer att finnas på plats.

källa: Länsstyrelsen Örebro

,