Örebroarna hedrade de omkomna vid flygolyckan

På torsdagen hölls en minnesstund för de nio personer som omkom vid flygolyckan vid Örebro flygplats för en vecka sedan. Flera hundra örebroare hade samlats i Stadsparken för att hedra och minnas de som förolyckades när ett flygplan med åtta fallskärmshoppare samt en pilot kraschade strax efter start.

Ceremonin innehöll bland annat tal av landshövding Maria Larsson samt regeringens representant Matilda Ernkrans. Minister Ernkrans framförde statsministerns kondoleanser till de som är berörda av tragedin.

Det framfördes även sång av Martin Almgren och Gunnel Sjöberg samt musik av violinister från Svenska Kammarorkestern. Representanter från kommun, kyrka och fallskärmsklubben talade också under den halvtimmeslånga ceremonin. Efter minnesstunden samlade fler sörjande framme vid scenen i Stadparken, några lade blommor eller kransar på scenkanten. I mindre grupper sökte många stöd och tröst efter olyckan som berör så många.