Ölets dag på Bishops på onsdag

På onsdag den 21 juli är det 10-årsjubileum för Ölets Dag. Det blir rekordmånga evenemang spridda över hela landet. Redan nu är 90 evenemang planerade och förmodligen tillkommer fler under de sista dagarna. I Örebro firas ölet på Bishops Arms vid Stora Hotellet.

“Under Ölets Dag 2021 kommer Bishops Arms att sälja ett ölpaket med tre spännande svenska öl. Det blir öl från Dugges, Jämtlands Bryggeri och Oppigårds. Till paketet tas det också fram information om ölen och bryggerierna. Dessutom kommer de olika barerna att ha öl från lokala bryggerier”, meddelar Bishops.

– Det känns jättekul att så många vill vara med och fira Ölets Dag och visa upp det hantverk som ligger bakom varje öl, säger Anna-Karin Fondberg, vd för Sveriges Bryggerier.

Från Malmö i söder till Kiruna i norr anordnas det evenemang där svensk bryggerinäring ska lyftas fram. På många håll bjuder bryggerierna in till öppet hus och besökarna får lära sig mer om öl och ölbryggning. Även pubkedjan Bishops Arms ansluter till firandet och har tagit fram ett speciellt ölprovningspaket till samtliga sina 40 pubar i landet.

– Svensk öl håller hög kvalitet och vi vill ge svenska folket en inblick i hur det fungerar på ett bryggeri. Det handlar om många kunniga personer som tillsammans ligger bakom att svensk öl har en hög status även internationellt i dag, säger Fondberg.

arkivbild

,