Fritidshuset får ett lyft under pandemin – många vill bygga om till permanentboende

Svensk Fastighetsförmedlings rapport Hemmets nya betydelse visar att svenskarnas kärlek till fritidshuset ökat markant under året. Köpsuget har har gått från stort till historiskt, och 4 av 10 fritidshusägare säger att de har värdesatt stugan mer än vanligt. Undersökningen till grund för rapporten visar att fler än hälften (54 procent) planerar att tillbringa semestern i sitt fritidsboende i högre utsträckning än tidigare de kommande 3-5 åren.

3 av 10 fritidshusägare har tillbringat mer tid i stugan än vanligt det senaste året, och 30 procent av männen och 17 procent av kvinnorna funderar på att omvandla fritidshuset till permanentboende. En annan trend är att många flyttar sitt permanentboende närmare fritidshuset rent geografiskt.

– Inte minst kunder i 55-65 årsåldern med utflugna barn tenderar att köpa en permanent bostad närmare fritidshuset för att kunna ta sig dit på ett enklare sätt och vara där så mycket som möjligt, säger Liza Nyberg, vd Svensk Fastighetsförmedling.

arkivbild

,