Nu kan 60-åringar söka studiemedel från CSN – “fler behöver vidareutbilda sig högre upp i åldrarna”

Riksdagen inför ett nytt studielån för alla studerande som tar lån. Samtidigt höjs åldersgränsen för alla som studerar med studiemedel eller studiestartsstöd, från 56 till 60 års ålder, uppger CSN.

“Allt fler behöver vidareutbilda sig högre upp i åldrarna. Medellivslängden ökar, nya yrken kommer med nya krav och pandemin förändrar arbetsmarknaden. Idag kan du få studiemedel och studiestartsstöd till och med det år du fyller 56 år. Från den 1 januari 2022 blir det lättare att studera högre upp i åldrarna då åldersgränsen flyttas till 60 år. Samtidigt införs ett nytt lån för alla som studerar med studiemedel och får pengar utbetalda från och med år 2022. Eftersom lagen börjar gälla redan den 1 oktober, kan du söka studiemedel enligt de nya reglerna för 2022 redan då”, skriver CSN i en information.

källa/ foto: CSN

Läs mer här om det nya studielånet:

https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/studiemedel/nytt-studielan-for-alla-fran-ar-2022.html

,