Landshövdingen gästar läger för ungdomar i Sörbybacken

Folkhälsomyndighetens besked att ge klartecken för att arrangera aktivitetsläger för barn denna sommar har välkomnats varmt av många. Landshövding Maria Larsson gör i morgon, torsdag, ett studiebesök och träffar barnen på ett av dessa läger, sommarläger i Sörbybacken som varje vecka samlar 20 barn.
Inför årets sommarlov beslutade Folkhälsomyndigheten att tillåta lägerverksamheter och idrottscuper för barn och unga.

‑ Barn och ungdomar har drabbats hårt av restriktionerna under pandemin. Genom lägerverksamhet kan både den fysiska och psykiska hälsan främjas, motiverade Folkhälsomyndigheten. Det bidrar till att främja barn och ungas hälsa. Det är viktigt att alla barn kan få en möjlighet till meningsfulla aktiviteter under sommarlovet.