Klartecken för undervisning på plats på Örebros gymnasieskolor

Den 18 augusti drar den kommunala gymnasieskolan i Örebro igång höstterminen och Folkhälsomyndigheten har gett klartecken för undervisning på plats på skolorna, meddelar Örebro kommun.

– För första gången på 1,5 år kommer vi nu kunna samlas igen i skolorna med undervisning på plats till största delen, och det känns förstås bra. Men pandemin är inte över och det kommer vara fortsatt viktigt att vi alla, gör det vi kan, för att förhindra och förebygga smittspridning, säger Mokhtar Bennis, gymnasiechef i Örebro kommun.

– På skolorna kommer våra elever att märka det genom att vi fortsatt kommer att följa Folkhälsomyndighetens förslag på åtgärder för att minska risken för smittspridning i skolan. Vi kommer bland annat undvika att samlas i för stora grupper, anpassa schemaläggning av både luncher och lektioner för att minska risken för trängsel och våra skolor som har trånga korridorer kommer att fortsätta med högertrafik.

Nu vädjar gymnasiechefen till alla nya och gamla elever att ta chansen och vaccinera sig, så snart tillfälle ges. 

– När nu erbjudandet om vaccin kommer även till 16–18-åringar hoppas jag att alla våra elever tar chansen och vaccinerar sig. Det är en av många pusselbitar som kan bidra till att vi kan starta hösten på ett tryggt och omtänksamt sätt för alla, säger Mokhtar Bennis.

källa: Örebro kommun/ arkivbild