16 500 nya doser vaccin nästa vecka

Under vecka 32 vaccinerar Region Örebro län med 16 505 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det är personer födda 2005 eller tidigare som ska boka tid för vaccination.

“Vaccindoserna fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Nu är det personer som är födda 2005 eller tidigare som kan vaccinera sig. De som är födda 2004 eller 2005 behöver boka sin tid för vaccination, alla övriga kan välja mellan att komma på våra drop-in tider eller att boka sin tid. Vaccineringen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper”, enligt Region Örebro län.

– Ska du på en semesterresa utomlands är det viktigt att vara fullvaccinerad. Det har visat sig att flera som varit ovaccinerade blivit smittande utomlands, säger Stellan Johansson, vaccinsamordnare i regionen.