Cornelis hyllas i Grythyttan – Brolle, Rickfors och Jack Vreeswijk spelar

Efter att ha firats i Stockholm i drygt 30 år flyttar Cornelisdagen till Grythyttan och firas där för första gången under två dagar. Evenemanget sker lördag-söndag 7-8 augusti och går av stapeln på torget mitt i byn.

Carl Jan Granqvist invigningstalar klockan 14:30 på lördagen och därefter följer en rad artistuppträdanden under helgen av bland andra Cornelis Vreeswijks son Jack och Mikael Rickfors. Söndagen – Cornelis födelsedag – inleds med en minnesgudstjänst i Grythyttans vackra 1600-talskyrka klockan 11:00.

– Det ska bli fantastiskt roligt att äntligen få njuta av livemusik och få fira Cornelisdagen igen! Det finns en uppdämd längtan bland både artister och publik, säger Mats Runkvist, ordförande i Cornelis Vreeswijksällskapet och lokalavdelningen i Grythyttan.

Cornelisdagen är ett årligt återkommande musikarrangemang sedan 1988 för att hylla och minnas Cornelis Vreeswijk och arrangeras av Cornelis Vreeswijksällskapet.

Lördag 7 augusti

14:30 – Området öppnar

15:00 Carl Jan Granqvist invigningstalar och presenterar Jack Vreeswijk, följt av övriga artistuppträdanden varje hel timme. Artisterna uppträder ca 50 min.

15:05 ca – Jack Vreeswijk

16:00 –Jon B Jonsson

17:00 – Jonas Amcoff

18:00 – Mikael Rickfors

19:00 – Martin & Direktionen

20:00 – Brolle

21:00 – B-H Band

22:00 –LionDub

Söndag 8 augusti – Cornelis födelsedag

11:00 Minnesgudstjänst i Grythyttans kyrka

12:00 – Området öppnar. Artisterna uppträder ca 50 min.

12:00 – Ruben Lundström

13:00 – Julia Isaksson

14:00 – Musikanterna

Cornelis Vreeswijksällskapet bildades 1987 och är med sina över 800 medlemmar ett av Sveriges större litterära personsällskap. Sällskapets syfte är att till nya generationer sprida kännedom om Cornelis Vreeswijk och om hans musik och poesi samt att främja visan.

källa/ foto: Cornelis Vreeswijksällskapet/ Jack Vreeswijk/ Pehr Jahnke