Ing-Marie Carlsson har huvudrollen i Bergmans Chefen fru Ingeborg

Den 25 september får Hjalmar Bergmans Chefen fru Ingeborg premiär på Örebro Teaters stora scen, med Ing-Marie Carlsson i huvudrollen. Dramatiserad av Anders Duus i regi av Helena Sandström Cruz.

– När jag läste romanen slogs jag av vilken blodfull och ”köttig” författare Hjalmar Bergman är, säger regissören Helena Sandström Cruz. Han skildrar skam, passion och sorg så det känns i hela kroppen – boken är en rasande uppgörelse med borgerliga konventioner och förkrympta känsloliv. Bergman kämpade ju själv med sin ”avvikande” sexualitet och den kampen är högst närvarande i Chefen fru Ingeborg; de kvävande normerna, skulden över de egna känslorna och den starka längtan efter en väg ut.

Medverkande: Ing-Marie Carlsson, Anna-Klara Dahlén*, Linus Lindman, Othman Othman, Susan Taslimi, Hans Christian Thulin, Ester Uddén
*Praktikant från Teaterhögskolan i Malmö

källa/ foto: Örebro Teater/ Mats Bäcker