Pudeln Petrus var försvunnen i fem dygn – men historien fick ett lyckligt slut

I fredags sprang pudeln Petrus iväg från sina ägare Karin Kennberg och Sven-Olov Ekblom. Sedan följde ett intensivt letande efter hunden i markerna norr om Örebro. När Karin och Sven-Olov hade gett upp hoppet om att återse Petrus fick de ett glatt besked . Hunden var återfunnen en mil från platsen han försvann. – Det blev en solskenshistoria till slut, säger Karin.

Pudeln Petrus var försvunnen i fem dygn innan Kerstin och Per-Arne Karlsson i Ölmbrotorp fick syn på en vit liten hund som sprang lös. Hunden var då så utmattad att Per-Arne kunde fånga in Petrus och börja söka efter ägarna, berättar Karin när inblandade parter, människor och djur, pustar ut på gården utanför Glanshammar.

Hon berättar att det har varit ett så stort engagemang i sökandet efter toypudeln Petrus. Folk har deltagit i letandet och tipsat via olika grupper i sociala medier om att de sett hunden. Men i och med att dagarna gick minskade hoppet om att hitta Petrus vid liv. Det gick så långt att Karin gick ut på sin Facebooksida och skrev att Petrus nog inte skulle komma hem. Men tack och lov hade hon fel – och nu till helgen ska paret som hittade hunden gästa Kennberg-Ekbloms gård för att fira att historien fick ett lyckligt slut.

-Han är en riktig överlevare, min riddare, säger Karin glatt om Petrus när hon håller honom i sin famn.