Då blir det musikfestival i trolska Tivedskogar

Tiveden Americana skulle ha startat sommaren 2020 men fick flyttas fram på grund av pandemin. Men nu är det dags för americanamusik i Tivedskogarna Den 10 – 11 september bjuds det på artister, mat och dryck för att fira att livemusiken är tillbaks. Platsen för musikfesten är hos Luripompa i Sannerud i Laxå kommun. Bland artisterna finns Drew Young (bilden), Erika Jonsson och Dragon Dolls.

Det är kreatören och konstnären Bror Anders Wikström som knyter ihop Tiveden med USA. Han föddes 1854 i Stora Lassåna, tidigare ett bruksimperium i Tiveden. Som 30-åring kom han till New Orleans där han var aktiv i stadens kultur och konstliv och var en av grundarna till “Artists Association of New Orleans”. Bror Anders Wikström ansvarade för New Orleans klassiska karneval Mardi Gras utformning mellan 1885-1909. Han ritade och konstruerade även karneval vagnarna till festivalen Mardi Gras, som än i dag används i festivaltåget. I samband med Tiveden Americana festivalen 10-11 september kommer en utställning på biblioteket i Laxå med hans verk att visas. Att dessutom kreatören och artisten Drew Young från New Orleans medverkar i festivalen och är en av grundarna till Tiveden Americana, knyter såklart ihop säcken.

foto: privat Drew Young

Läs mer här: