Fotografen Jan-Peter Lahall släpper en ny bok – om Jan-Peter Lahall

-Det är alltid spännande när man väntar på en ny bok, men nu känner jag mig lite mer pirrig än vanligt. Det här är inte bara en konstbok med mina bilder, det är också berättelsen om mitt liv som folk ska läsa. Det är lite extra häftigt den här gången, säger fotografen Ja-Peter Lahall om den nya boken som kom ut i dag.

Bilderna i boken JP Lahall Bilder. Drömmar. omfattar ett helt fotoliv. Jan-Peter har i arbetet med den gått igenom över 30 000 bilder och valt ut sina favoriter.

Texterna är skrivna av författaren och journalisten Åsa Ottosson. De handlar om den målmedvetne och noggranne fotografens arbete och utveckling, de betydelsefulla resorna, kärleken till hemmanaturen och utmaningarna med att gå från det tryggt analoga till att, slutligen, omfamna fördelarna med digitalt foto. Det handlar om drömmarna. Bilderna.

källa/ foto: förlaget Avium