Mischa Billing ska utse årets bästa kvinnliga sommelier

Finalen av årets Lily Bollinger Award 2021 går av stapeln den 19–20 september och nu är juryn fastställd. Fem prestigefulla jurymedlemmar med bland andra Mischa Billing från Örebro universitet kommer under finalen kora Sveriges bästa, kvinnliga sommelier 2021.

Förutom den ärorika titeln ”Årets Lily Bollinger” får vinnaren en utbildningsresa till det anrika champagnehuset Bollinger samt en Stålhästen-cykel som symboliserar hur Lily Bollinger ständigt bevakade vingården på två hjul.

I september är det dags igen, tre kvinnliga sommelierer tävlar mot varandra i finalen av årets Lily Bollinger Award, där tre olika delmoment ska utföras. Tävlingsmomenten består av en teoretisk del, en skriftlig vinprovning samt ett praktiskt serveringsmoment.

Mischa Billing har tidigare varit ordförande i svenska sommelierföreningen och var även med vid utformningen av den första tävlingen av Lily Bollinger Award. Just nu är hon aktuell som jurymedlem i TV4s populära program Sveriges Mästerkock. Förutom att vara expert på vin och att kombinera mat och dryck forskar Mischa på våra upplevelser av doft och smak.

foto: Prat PR/ PeterJönsson

,