Praktiska Gymnasiet har invigt sina nya lokaler på Hagagatan

När höstterminen startar på Praktiska Gymnasiet i Örebro välkomnas eleverna till moderna undervisningslokaler och verkstäder. Skolan har flyttat till nyrenoverade lokaler på Hagagatan 51 och den nytillträdde rektorn Alexander Wilhelmson ser flytten som en nystart för skolan. På onsdagen invigs lokalerna.

-Det blir ett enormt lyft för både elever och medarbetare. Undervisningsmiljön är rymlig och helt anpassad efter våra utbildningar. Här kan vi växa och ge fler elever möjlighet att utbilda sig inom yrken som är hett eftertraktade på arbetsmarknaden, säger han. 

Praktiska i Örebro har runt 200 elever och har program som till exempel bygg och anläggning, fordonsprogrammet och industriteknik. Eleverna ges möjlighet till utlandspraktik och kan välja att förlägga halva sin studietid på en arbetsplats.

källa/ foto: Praktiska