Kommunanställda får gåva värd 2 000 – värdecheckar till lokala företag

“Örebro kommun vill ännu en gång uppmärksamma det goda arbetet som genomförts under coronapandemin. Därför ger kommunen sina anställda en tackgåva som består av värdecheckar med ett värde av 2 000 kronor att handla för hos lokala företag. Kommunen vill också stötta det lokala näringslivet och förhoppningen är att gåvan ska underlätta för företag och stötta höstens återstart”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Totalt handlar det om cirka 13 000 värdecheckar, vilket innebär en totalsumma om cirka 26 miljoner kronor. Under coronapandemin har många företag i olika branscher drabbats hårt och vår förhoppning är att värdecheckarna ska komma lokala företag tillgodo och stötta återstarten. Det är viktigt att vi alla tänker på att handla så mycket som möjligt på hemmaplan där detta är en bra möjlighet, och därför hoppas vi så klart att så många företag som möjligt ansluter sig, säger Göran Dahlén, näringslivsdirektör, Örebro kommun.

– Nu ges ytterligare en gåva till anställda i Örebro kommun som tack för det goda arbetet som genomförts. Det är otroliga insatser som gjorts under en lång period nu och vi vill så klart uppmärksamma det, samtidigt som vi kan bidra till att stötta det lokala näringslivet som också har haft det tufft, säger Kenneth Handberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

,