Regionen slutar ge Pfizers vaccin – endast erbjuda Modernas vaccin i fortsättningen

“För att få en enklare hantering av vaccinet vid vaccinering kommer regionen att gå över till Modernas vaccin helt och hållet om några veckor. Det kräver inte samma låga temperatur vid förvaring och de förpackningar vaccinet förvaras i innehåller färre doser. Det gör att vaccineringen blir mer flexibel och vi är inte så bundna enbart till våra stora vaccinationsmottagningar längre”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

– Har du fått Pfizers vaccin som första dos så passa på och kom till någon av våra vaccinationsmottagningar de närmaste veckorna, vi har kvällsöppet flera kvällar i veckan som kommer och det är enkelt att komma på drop-in, säger Erik Fredholm, apotekare på Läkemedelscentrum.

– Vi kommer att ge Pfizer som första dos ett tag till. För att få samma vaccin på din andra dos är det viktigt att komma på din bokade tid för dos 2 eller på drop-in samma vecka som den bokade tiden. Glöm inte bort din andra dos vaccin, säger Erik Fredholm.

I Örebro län har 205 185 personer fått sin första dos vaccin och 180 000 personer den andra. Det innebär 82 respektive 72 procent av länets befolkning.