Gratis mensskydd i KIF Örebro – samarbete med prisade Period Pack

Flick- och elitdamfotbollsföreningen KIF Örebro har fattat beslut att inför gratis mensskydd i klubben. Inleder samarbete med Örebroföretaget Period Pack, som i torsdags förra veckan utsågs till Årets företag i Örebro. Detta innebär att KIF Örebro blir en av de första klubbarna i Sverige som fattat liknande beslut.

Under hösten kommer KIF Örebro införa gratis mensskydd i klubben. Detta efter att ha ingått partnerskap med Period Pack.

– Ett mycket bra beslut som vi i KIF Örebro borde fattats för evigheter sen. Vi ska vara en klubb som bidrar till att ta bort stigmatiseringen av mens. Detta hoppas vi ska bana väg för flera föreningar att fatta samma beslut. Det känns också grymt att vi gör detta tillsammans med Period Pack, ett lokalt företag som rimmar med våra värderingar, säger Johan Gabrielsson Jonsson, klubbchef i KIF Örebro. 

KIF Örebros verksamhet består av flick- och damfotbollsspelare. Nu kommer dessa samt ledare ha fri tillgång till mensskydd – på båda klubbens tillhåll: Behrn Arena och Rosta Gärde. I behållaren kommer det finnas två varianter av tamponger. En lösning för bindor är också på gång.

– Ett superbra besked! KIF Örebro är en klubb som tar tjejers förutsättningar på allvar. Detta kanske kan ses som en liten sak, men den har ett stort symbolvärde, säger KIF Örebros lagkapten Frida Abrahamsson. 

Örebroföretaget Period Pack blir leverantör. 

– Vi är jätteglada att inleda samarbete med KIF Örebro. En klubb vars värderingar rimmar med våra och vi hoppas deras beslut kan bana väg för att fler föreningar följer efter. Detta kommer göra skillnad i spelarnas vardag, säger Amanda Mattsson, VD på Period Pack.

Montering av behållare för mensskydd kommer ske i början av september.

Läs mer om årets företagare Period Pack:

källa/ foto: KIF Örebro

,