Örebro på pallen när SVT utsåg Årets idrottsstad

Umeå är årets idrottsstad 2020, enligt SVT omröstning. Örebro hamnar på andra plats i den tävlingen. Så här skriver SVT om Örebros återtagna topplacering: “Örebro var staden som närmast utmanade Umeå, bara tio poäng ifrån segern. SVT-profilerna Yvette Hermundstad och AnnaMaria Fredholm var två av de som höll Örebro som sin etta. 

”Ett starkt år när ingenting var sig likt, Örebro är en stad med bredd, spets och en känsla att verkligen vara på gång. En stad vi lär se slåss om utmärkelsen även i fortsättningen”, skrev Solveig Voyce, jurymedlem och sportchef på Nya Wermlands-Tidningen. 

“ÖHK tog sig till semifinal i SHL, klubbens bästa år någonsin. ÖSK bandy gick upp till elitserien. ÖSK Futsal förlorade SM-finalen efter straffar. Emilia Fahlin, Fredrik Lindgren och Marcus Ericsson är några av de Örebro-profiler som utmärkt sig under året.  Örebro blev Sveriges bästa idrottsstad 2011 och kom två i rankingen 2015 men sen dess har topplaceringarna lyst med sin frånvaro, till nu”, fortsätter SVT.

källa: SVT/arkivbild

,