Snart startar båtturer till naturreservatet Björkön i Hjälmaren

I höst finns möjligheten att åka båt och besöka naturreservatet Björkön i Hjälmaren. Från kajen vid Naturens hus avgår turerna ut till Björkön och tar cirka 40 minuter. Båtturen är kostnadsfri men måste förbokas, meddelar Örebro kommun.

“Björkön är Örebros nyaste naturreservat och invigs den 11 september. Då blir det lite extra festligt och vi erbjuder tre avgiftsfria båtturer från kajen vid Naturens hus till Björkön. Under dagen har du möjlighet att delta i en guidad tur på ön och det blir även en invigningsceremoni på förmiddagen”, informerar kommunen.

Information:

“Terrängen på Björkön är bitvis besvärlig, vilket gör att det inte är ett lämpligt besöksmål med barnvagn, om du är rullstolsburen eller har svårt att gå. En markerad led finns på ön som är ca 3,5 kilometer samt nybyggda grillplatser med vindskydd samt en vedbod och utedass. På ön går även cirka 100 får fritt och betar”.

Här bokar du båtturen:

arkivbild