Nu återvänder studenterna till campus – så blir introduktionen

Höstens introduktion för nya studenter bjuder på en blandning av digitala inslag och aktiviteter på plats på campus. – Det känns jätteroligt att våra nya studenter faktiskt kommer att få träffa varandra på riktigt, säger Ida Björklund på Örebro studentkår.

Intresset för högre studier är stort i hela landet och antalet sökande till Örebro universitet ökade med tio procent inför höstterminen. När terminen startar nästa måndag väntas runt 3 000 nya programstudenter inleda sina studier vid något av universitetets tre campus.

Höstterminen kommer att innebära ett stegvis öppnande av campus, med målet att alla studenter ska få undervisning på plats på campus från och med november. De första två veckorna ska nya studenter prioriteras, för att de ska kunna lära känna varandra och sitt nya universitet.

– Det mesta kommer att hållas digitalt, men vi har också valt att genomföra en del pass i större salar där det går att hålla ett coronasäkert avstånd, säger Samuel Sparrow, introduktionsansvarig vid Örebro universitet.

– Coronapandemin och osäkerheten kring hur hösten ska bli har inneburit extra arbete för alla som varit med och planerat introduktionen. Det känns jätteroligt att våra nya studenter nu faktiskt kommer att få möjlighet att träffa varandra på riktigt, säger Ida Björklund.

källa/ foto: Örebro universitet