
En meny där allt lagas från grunden är kärnan för Kulturbistron som öppnade i Kulturkvarteret nyligen. – Vi vill lära känna våra gäster och anpassa oss efter dem, säger Alexandra Svensson Persson, restaurangchef för Kulturbistron.
Lokala råvaror och en levande meny som passar säsongen och minskar matsvinnet är grunden. Smakerna influeras från världens alla kök med den gemensamma nämnaren att allt lagas från grunden.
– Vi kokar våra fonder och steker alla pannkakor själva. Det är viktigt för oss att kunna stå för varje detalj, säger Alexandra Svensson Persson, restaurangchef för Kulturbistron.
Kulturbistron drivs av Alexandra Svensson Persson, Marthin Svensson Persson och Ki Sandholm. Tillsammans driver de sedan tidigare STÅ – Pintxos & Vänner och kommer även att driva Konserthusets restaurang Foajén.
– Vi har länge kopplat ihop mat med kultur genom olika liveevent. Vår ambition är att vara mer än en restaurang – vi vill vara en del av kulturlivet, berättar Marthin Svensson Persson.
foto: Karin Foberg/ Kulturkvarteret