KIF Örebro samlar in pengar till RFSL – “stå upp för alla människors lika värde”

I samband med den kommande hemmamatchen mot Linköping måndagen den 30 augusti kommer KIF Örebro samla in pengar till RFSL Örebro för att stötta den viktiga ungdomsverksamheten som organisationen genomför.

– Vi har genom åren deltagit på Nerike Pride på många olika sätt, eftersom vi står bakom samma värderingar. När vi i år har en match i nära anslutning till Nerike Pride vill vi passa på att manifestera detta genom att samla in pengar till RFSL Örebro, säger Fredrik Stengarn, ordförande i KIF Örebro.

– Det är en självklarhet för oss att stå upp för alla människors lika värde. Både under firandet av Pride och i vardagen. Därför är det en ära för mig att alltid få kliva ut på planen med den regnbågsfärgade kaptensbindeln på armen, säger Frida Abrahamsson, lagkapten i KIF Örebro.

Pengarna som kommer att samlas in via KIF Örebros Swishnummer kommer oavkortat att gå till RFSL Örebros ungdomsverksamhet som bland annat består av återkommande cafékvällar.

– På grund av den pågående pandemin får vi tyvärr inte möjligheten att gå i en fysisk parad genom Örebros gator men förhoppningsvis kan vår insamling bidra till att sätta ljuset på HBTQ-frågorna och bidra till lite ytterligare Pride-stämning, avslutar Fredrik Stengarn.

foto: KIF Örebro