Minister Amanda Lind inleder Kulturkvarterets invigningsår – ceremoni den 4 september

Kulturminister Amanda Lind inleder Kulturkvarterets invigningsår den 4 september vid en ceremoni på Kulturgården framför huvudentrén. Där knyts även konstnären Stephanie Hannas gatukonstverk ihop som en symbol för att Kulturkvarteret tillhör alla örebroare. 

–Sedan bjuder vi örebroarna på fri entré till Live at Heart hela lördagen, säger Karin Beckman, verksamhetschef för Kulturkvarteret.

Klockan 13.00-13.30 håller Örebro kommun en ceremoni på Kulturgårdens scen framför Kulturkvarterets huvudentré. Kulturminister Amanda Lind inleder följt av Lennart Bondesson, ordförande i Kulturnämnden, och kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg. Sedan knyts den tyska konstnären Stephanie Hannas gatukonstverk, som löper från flera stadsdelar i Örebro, ihop som en symbol för att Kulturkvarteret tillhör alla Örebroare. 

foto: Regeringen/ Kristian Pohl

,